До началото на май най-големият ни черноморски курорт ще е празен, дотогава

...
До началото на май най-големият ни черноморски курорт ще е празен, дотогава
Коментари Харесай

Подготвят Слънчев бряг за летния сезон с 1,5 млн. лв. за ремонт на алеи и осветление

До началото на май най-големият ни черноморски курорт ще е празен, дотогава ще отворят 2-3 хотела
1,5 млн. лева ще бъдат изхарчени в Слънчев бряг за подготовката за летния сезон. Парите ще отидат за полагане на

нови тротоарни настилки, асфалтиране на улици, нова маркировка,

за замяна на осветителни тела, за озеленяване и обезпаразитяване. От тези пари ще се направи и профилактика на видеонаблюдението, ще се възвръщат някои обекти, които са се деформирали през зимата, оповестиха от държавното сдружение “Слънчев бряг ” АД, което стопанисва най-големия ни черноморски курорт.

Средствата ще бъдат ориентирани единствено за инфраструктурата на зона “Изток ”, която е държавната част на курорта. Тя е и най-оживената и гъстонаселена територия в комплекса, където главно са съсредоточени туристите през лятото.

Най-голям дял от плануваните средства - 360 хиляди лева, се падат на озеленяването, обезпаразитяването и поддръжката на парковете. 250 хиляди лева ще похарчи сдружението за ремонт на старите и полагане на нови тротоари.

“Вече се правят ремонтни действия по крайбрежна алея, по алея “Кубан ”, ул. “Първа ”, наоколо до хотелите “Зефир ” и “Гларус ”, както и в парковите пространства и зелените площи и по отводнителните шахти ”, сподели изпълнителният шеф Златко Димитров.

Ремонтът в Слънчев бряг ще продължи до началото на май, когато се чака да тръгнат чартърите до Бургас и комплексът да стартира да се цялостни с туристи. Преди това осветяването на алеите към хотели и заведения за хранене ще става единствено по поръчка на притежателите им.

 Дружеството е уведомило Съюза на притежателите, че ще действа по този начин, с цел да пести електрическа енергия, вместо да се харчи на вятъра в мъртъв сезон.

Очаква се до началото на май да бъдат отворени най-вече 2-3 хотела, които ще посрещат най-вече посетители от Румъния за Великден. В момента работи единствено един, сподели репортерска инспекция.

Единствените обитатели в Слънчев бряг сега са
строителните работници, които са приходящи от други обитаеми места или са настанени в общежития в зона “Запад ”.

Засега нямаме поръчка от хотелиери да им пускаме ток по алеите, споделиха от сдружението. Прогнозните му планове са разноските за електрическа енергия и за поддръжката на инфраструктурата в Слънчев бряг да стигнат до 185 хиляди лева, в което е включена и държавната помощ.

“Слънчев бряг ” АД стопанисва и ръководи инфраструктура в зона “Изток ” на повърхност от 650 хиляди кв. метра, както и към 55 хиляди кв. метра в зона “Запад ”, има лична ВиК мрежа, оранжерия и складови пространства.

Дружеството не има хотели и заведения за хранене, а от 2011 година няма приходи от инфраструктурни такси.
Предвидените средства за ремонт са от лични доходи, които идват от пропускателния режим, паркингите, наеми и атракциони, обясниха от държавното сдружение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР